Quantcast
Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία

δημοσιεύτηκε:

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν σήμερα την εβδομάδα οι μετοχές στην Ευρώπη και την Ασία, με το δολάριο να υποχωρεί σε χαμηλό τριών εβδομάδων και τους επενδυτές να μην πείθονται ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve θα αυξήσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Στο επίκεντρο βρισκόταν και πάλι η Κίνα, καθώς οι μετοχές της κατέγραψαν κέρδη άνω του 3% στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων, ενώ το γιουάν ανήλθε στα υψηλότερα επιπεδά του από την απρόσμενη υποτίμησή του τον Αύγουστο.

Παρά το καλό ξεκίνημα του τέταρτου τριμήνου για τις μετοχές διεθνώς, οι επενδυτές διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την απειλή επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, παρόλο που οι κεντρικές τράπεζες έχουν διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια στις οικονομίες τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,3% με τον γερμανικό DAX να σημειώνει άνοδο κατά 0,8% χάρη στις εταιρίες κοινής ωφελείας RWE και EON, που κατέγραφαν κέρδη 14% και 11% αντίστοιχα.

Ο δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,8%, επεκτείνοντας την εντυπωσιακή άνοδο 11% που έχει σημειώσει από τις αρχές του μήνα.

Οι κινεζικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά τις νέες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διοχευτεύσει ρευστότητα στην οικονομία αλλά και να δηλώσει ότι η διόρθωση της χρηματιστηριακής αγοράς έχει «σχεδόν τελειώσει».

Ο δείκτης CSI 300 των μεγαλύτερων εισηγμένων μετοχών στη Σανγκάη και το Σενζέν ενισχύθηκε κατά 3,2% και ο Shanghai Composite κινήθηκε ανοδικά κατά 3,3%. Οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, υποχωρούσε οριακά και ήταν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων που σημείωσε την Παρασκευή εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Federal Reserve δεν θα αυξήσει φέτος τα επιτόκια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.