Quantcast
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ οριακά ενισχύονται επίσης η τιμή του πετρελαίου και η ισοτιμία του δολαρίου. Ο γερμανικός δείκτης DAX και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραφαν κέρδη περίπου 0,1%, ενώ ισπανικός δείκτης IBEX σημείωνε απώλειες της ίδιας τάξης. Η βρετανική αγορά είναι κλειστή λόγω αργίας, όπως και οι αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Χονγκ Κονγκ.

Οι επενδυτές αναμένεται να συνεχίσουν να ανησυχούν στις αρχές του 2017 για τις ιταλικές τράπεζες, την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και την προστατευτική τάση του νεοεκλεγέντος Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, οι προσδοκίες ότι η νέα διακυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας οδηγεί επίσης τις αγορές να προσδοκούν ενίσχυση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού που θα ωφελούσε τις εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η κινεζική βιομηχανία σημείωσε τον Νοέμβριο τα ισχυρότερα κέρδη των τελευταίων τριών μηνών, υποδηλώνοντας μία βελτίωση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Στην Ιαπωνία, ωστόσο, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν σε ετήσια βάση για ένατο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν. «Οι αγορές έχουν ηρεμήσει αρκετά μετά τις αμερικανικές εκλογές και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (τον Δεκέμβριο)», δήλωσε υπεύθυνος στρατηγικής για την αγορά ομολόγων της τράπεζας DZ στη Φρανκφούρτη.

«Υπάρχει μία αίσθηση ότι ορισμένες από τις προσδοκίες μετά την εκλογή του Τραμπ πιθανόν να ήταν υπερβολικές και τώρα υπάρχει μία στάση αναμονής για το ποια θα είναι η τελική εικόνα της (νέας) αμερικανικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.