Quantcast
Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Σε θετικό έδαφος κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης, με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται από την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και να στρέφουν και πάλι την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα.

Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και μία εβδομάδα.

Η μετοχή της Airbus σημείωσε άλμα 8,8% καθώς ανακοίνωσε κέρδη πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς, παρά την επιβάρυνση ύψους 1,3 δισεκ. ευρώ που ενέγραψε σε σχέση με το στρατιωτικό αεροσκάφος A400M.

Η ολλανδική ασφαλιστική Aegon ενισχύθηκε κατά 4,4% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των τριμηνιαίων καθαρών κερδών της και την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την μελλοντική της κερδοφορία, χάρη στη μείωση της φορολογίας στις ΗΠΑ. Στον αντίποδα, η μετοχή του ασφαλιστικού ομίλου NN Group υποχώρησε κατά 3% καθώς τα κέρδη του ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Πτώση 2,4% σημείωσε η μετοχή του ελβετικού ομίλου τροφίμων μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.