Quantcast
'Ανοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

‘Ανοδο καταγράφει η τιμή του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραφαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις νέες συγκρούσεις στο Ιράκ και την Υεμένη, ωστόσο τα σχόλια του Ιράν ότι ο ΟΠΕΚ μάλλον δεν θα μειώσει την παραγωγή, καθώς και οι ενδείξεις για αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, περιόριζαν τα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ ενισχύονταν 37 σεντς στα 67,18 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό κέρδιζε 48 σεντς στα 60,17 δολάρια.

Οι τιμές έβρισκαν στήριξη στις ανησυχίες ότι οι συγκρούσεις στο Ιράκ και την Υεμένη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην τροφοδοσία του πετρελαίου, μετά τα νέα ότι η ιρακινή πόλη Ραμάντι βρέθηκε υπό τον έλεγχο των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καταφέροντας σημαντικό πλήγμα στην κυβέρνηση.

Στην Υεμένη, οι συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ξεκίνησαν και πάλι τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ανταρτών Χούτι στην πόλη Άντεν.

Παρά τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αγορά πετρελαίου συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από πλεονάζουσα προσφορά και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η αμερικανική παραγωγή αυξηθεί περαιτέρω και η παραγωγή από τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.