Quantcast
'Ανοδο καταγράφει το πετρέλαιο μπρεντ - enikonomia.gr
share

‘Ανοδο καταγράφει το πετρέλαιο μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκοντας στήριξη στο αδύναμο δολάριο, τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Το αργό μπρεντ παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 1,02 δολάρια στα 64,89 δολάρια το βαρέλι, πριν υποχωρήσει στα επίπεδα των 64,75 δολαρίων.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουλίου ενισχυόταν κατά 70 σεντς στα 60,62 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,5% σε χαμηλό μηνός έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) απογοήτευσε τους επενδυτές με τις χθεσινές της ανακοινώσεις που ανέμεναν πιο ξεκάθαρες ενδείξεις για το πότε η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για την Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζει να είναι πιθανή η επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Νωρίτερα, οι τιμές πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αρμόδια αμερικανική αρχή για αύξηση των εγχώριων αποθεμάτων βενζίνης κατά 460.000 βαρέλια, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση κατά 314.000 βαρέλια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.