Quantcast
Άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα καθώς οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη συνέχισαν να ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις παγκόσμιες μετοχές.

Ο ενισχυμένος κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι νέες επιχειρηματικές συμφωνίες και τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα από την εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Dialog Semiconductor επίσης προσέφεραν στήριξη, οδηγώντας τον δείκτη STOXX 600 σε άνοδο έως 0,4%, σε επίπεδα που είχε να καταγράψει από τον Αύγουστο του 2015.

Στις 10:26 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης περιόρισε τα αρχικά του κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 0,1%. Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,2% ενώ ο βρετανικός FTSE υποχώρησε κατά 0,1%.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν νωρίτερα τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των ευρωπαϊκών κλάδων, σημείωνοντας άνοδο 0,8% στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2015 και επεκτείνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας χάρη στις αισιόδοξες προοπτικές για τη φετινή χρονιά. Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler σημείωσε άνοδο 2,2%, με τη γαλλική Peugeot και τη γερμανική BMW να ενισχύονται κατά 1,6% και 1,4% αντίστοιχα.

Ενισχυμένη ήταν η μετοχή της Novo Nordisk αφού η δανέζικη φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προσφορά ύψους 2,6 δισεκ. ευρώ για τον βελγικό όμιλο βιοτεχνολογίας Ablynx.

Η Dialog Semiconductor, που πρόσφατα επλήγη από τους φόβους των επενδυτών ότι μπορεί να χάσει τον βασικό της πελάτη, την Apple, ενισχύθηκε κατά 3,5% Η εταιρία ανακοίνωσε προκαταρκτικές πωλήσεις ύψους 463 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, πάνω από τις υψηλότερες τιμές του εύρους των προβλέψεων που ανακοίνωσε τον Νοέμβριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.