Quantcast
Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, με τον βασικό πανευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς, ωστόσο, να αναμένεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με απώλειες.

Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,4%, με τους κλάδους βασικών καταναλωτικών αγαθών και υγείας να προσφέρουν στήριξη αν και οι εταιρίες πρώτων υλών σημείωσαν νωρίτερα πτώση λόγω της υποχώρησης των τιμών των μετάλλων.

Από τις αρχές της εβδομάδας, ο δείκτης καταγράφει απώλειες 0,8% και είναι αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς η επιφυλακτικότητα για τον αντίκτυπο από τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε το ράλι σε περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στο δείκτη STOXX σημείωνε η βρετανική ασφαλιστική Beazley ύστερα από την ανακοίνωση υψηλότερων των αναμενόμενων ετήσιων προ φόρων κερδών.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα οδήγησαν ανοδικά και τις μετοχές των σουηδικών Hexpol και Skanska, ενώ η ισπανική Banco Popular υποχώρησε νωρίτερα πάνω από 5% καθώς ανακοίνωσε ζημιές-ρεκόρ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.