Quantcast
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, ωθούμενες από τη μείωση του αριθμού των ενεργών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, θετικό κλίμα καλλιεργείται μεταξύ των επενδυτών για την επίτευξη παγκόσμιας συμφωνίας σταθεροποίησης της παραγωγής πετρελαίου, κατά τη διάσκεψη που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις 17 Απριλίου, στη Ντόχα του Κατάρ.

Παράλληλα, εδραιώνεται η άποψη για την αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, προκειμένου ν’ αντιστραφεί η τάση της υπερπροσφοράς που χαρακτηρίζει την αγορά του μαύρου χρυσού, από τα μέσα του 2014.

Οι τιμές του πετρελαίου στα συμβόλαια μελλοντικής εκτέλεσης για το αμερικανικό αργό, καταγράφηκαν στα 40,14 δολ το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 42 σεντς ή 1,1% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές για το πετρέλαιο τύπου Βrent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 32 σεντς ή 0,8% στα 42,26 δολ το βαρέλι.

Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες μείωσαν των αριθμό των ενεργών γεωτρήσεων για 3η συνεχόμενη εβδομάδα. Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα τέθηκαν εκτός λειτουργίας 8 πεδία γεωτρήσεων, μειώνοντας το συνολικό αριθμό των ενεργών πεδίων σε 354, καθώς οι παραγωγοί πετρελαίου από σχιστόλιθους, στις ΗΠΑ, προσπαθούν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.