Quantcast
Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να ενισχύεται για τέταρτη συνεχή ημέρα αλλά τον όγκο συναλλαγών να μειώνεται ενόψει της αργίας για την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 3.149,55 μονάδες, με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται ιδιαίτερα από την είδηση ότι η κεντρική ισοτιμία του ρενμίνμπι υποχώρησε χθες κατά 265 μονάδες βάσης στο 6,8596 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 9.977,96 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 0,51% κλείνοντας στις 1.870,7 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών στα δύο χρηματιστήρια συνέχισε να μειώνεται, καθώς στη Σανγκάη υποχώρησε στα 126,8 δισεκ. γιουάν (18,5 δισεκ. δολάρια) από τα 134,6 δισεκ. γιουάν χθες και στο Σεντζέν συρρικνώθηκε στα 156,6 δισεκ. γιουάν από τα 171,5 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά πέφτει φέτος στις 28 Ιανουαρίου. Η Πέμπτη είναι η τελευταία ημέρα συναλλαγών πριν τις αργίες της Πρωτοχρονιάς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.