Quantcast
Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να ενισχύεται κατά 1,14% στις 3.050,17 μονάδες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο 1,25% στις 10.852,21 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν διαμορφώθηκε στα 485,2 δισεκ. γιουάν (73,5 δισεκ. δολάρια) από τα 491,7 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 1,5% κλείνοντας στις 2.279,55 μονάδες.

Οι μετοχές των τραπεζών και των χρηματιστηριακών μετοχών κατέγραψαν ράλι, με περισσότερες από 2.000 μετοχές και στα δύο χρηματιστήρια να κλείνουν σε θετικό έδαφος.

Η εφημερίδα Economic Information Daily γράφει σήμερα ότι οι ισολογισμοί των κινεζικών επιχειρήσεων παρουσίασαν μια ενθαρρυντική εικόνα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Έως την Δευτέρα, 1.796 εισηγμένες εταιρίες είχαν ανακοινώσει τα προκαταρκτικά εξαμηνιαία αποτελέσματά τους, με το 63% εξ αυτών να ανακοινώνουν αύξηση των καθαρών κερδών τους, ενώ 449 εταιρίες κατέγραψαν αύξηση της κερδοφορίας τους τουλάχιστον κατά 50% σύμφωνα με την εφημερίδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.