Quantcast
Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Άνοδο κατέγραψαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές σήμερα, με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να ενισχύεται κατά 1,91% στις 2.988,6 μονάδες. Ο μικρότερος δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 1,45% στις 10.609,86 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 658,7 δισεκ. γιουάν (101 δισεκ. δολάρια) από τα 520,3 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 1,7% κλείνοντας στις 2.248,71 μονάδες.

Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψε ο κλάδος των μη σιδηρούχων μετάλλων, καθώς η συγκεκριμένη βιομηχανία δείχνει ενδείξεις ανάκαμψης παρά τις οικονομικές αντιξοότητες. Σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, η βιομηχανία είχε κέρδη 68,74 δισεκ. ευρώ τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, αυξημένα κατά 8,6% σε ετήσια βάση.

Η μετοχή της China Vanke, της μεγαλύτερης στη χώρα εταιρίας κατασκευής κατοικιών, κατέγραψε βουτιά στο χρηματιστήριο του Σεντζέν καθώς σήμερα ξεκίνησε και πάλι η διαπραγμάτευσή της ύστερα από έξι μήνες και πλέον αναστολής της. Η τιμή της υποχώρησε κατά 10% στα 21,99 γιουάν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η διαπραγμάτευσή της είχε ανασταλεί τον Δεκέμβριο του 2015 εν μέσω διαμάχης για τον έλεγχο της εταιρίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.