Quantcast
Άνοδο σημειώνουν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Άνοδο σημειώνουν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σε υψηλό μηνός σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα καθώς οι εμπορικές εντάσεις φαίνεται να αποκλιμακώνονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,2% ενώ ο γερμανικός DAX, που επηρεάζεται ιδιαίτερα από το εμπόριο και τις εξελίξεις που αφορούν την Κίνα, σημείωσε άνοδο 0,5% μετά τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, ο όποιος άφησε να διαφανεί ότι θέλει να αποφύγει έναν σινοαμερικανικό πόλεμο και να ενταχθεί εκ νέου στην εμπορική συμφωνία TPP, γνωστή ως Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού.

«Οι αγορές επεφύλαξαν μια επιφυλακτική ανταπόκριση στα νέα αυτά. Ανταπόκριση, διότι η αποτροπή ενός εμπορικού πολέμο είναι προφανώς οικονομικά θετική. Επιφυλακτική, διότι η εμπιστοσύνη της αγοράς στην αμερικανική προεδρική ανακοίνωση είναι, ίσως, λίγο περιορισμένη», σχολίασε ο Πολ Ντόνοβαν, επικεφαλής οικονομολόγος της UBS Wealth Management.

Ο δείκτης οδεύει προς την τρίτη συνεχή εβδομάδα κερδών, το μεγαλύτερο ανοδικό του σερί από τον Ιανουάριο.

Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να παραμερίζουν τις γεωπολιτικές ανησυχίες για να επικεντρωθούν αντ’ αυτού στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της βρετανικής εταιρίας λογισμικού Sage σημείωσε βουτιά 19%, καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τα ετήσια έσοδά της. Στον αντίποδα, η φινλανδική εταιρία χαρτιού Stora Enso ενισχύθηκε κατά 3,7% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.