Quantcast
Άνοδο σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Άνοδο σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να ενισχύεται κατά 0,78% στις 3.196,04 μονάδες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με άνοδο κατά 0,52% στις 10.878,14 μονάδες, ενώ ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκε κατά 0,18% κλείνοντας στις 2.147,11 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 760,5 δισεκ. γιουάν (περίπου 111,8 δισεκ. δολάρια) από τα 654,3 δισεκ. γιουάν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το κινεζικό νόμισμα υποχώρησε σημαντικά έναντι του αμερικανικού δολαρίου σήμερα καθώς οι διεθνείς αγορές συνέχισαν να αφομοιώνουν τις πιθανές επιπτώσεις από τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Η κεντρική ισοτιμία του ρενμίνμπι, ή γιουάν, μειώθηκε κατά 230 μονάδες βάσης στο 6,8115 έναντι του αμερικανικού δολαρίου, διασπώντας το όριο του 6,80 για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, σύμφωνα με το κινεζικό Σύστημα Διαχείρισης Ξένου Συναλλάγματος (CFETS).

Παρά το αδύναμο γιουάν, οι αναλυτές της εταιρίας Avic εκτιμούν ότι το χρηματιστήριο δεν αναμένεται να καταγράψει δραματικές διακυμάνσεις και ότι σταδιακά θα αποκατασταθεί το κλίμα στην αγορά μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.