Quantcast
Άνοδο του Χ.Α. το πρώτο εξάμηνο προβλέπει η JP Morgan - enikonomia.gr
share

Άνοδο του Χ.Α. το πρώτο εξάμηνο προβλέπει η JP Morgan

δημοσιεύτηκε:

Το πιθανότερο σενάριο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι να ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του 2015 πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα, ακόμη και σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25 Ιανουαρίο, αναφέρει η JP Morgan σε έκθεσή της.

Συνέπεια αυτής της εκτίμησης είναι ότι  η αμερικανική τράπεζα συνιστά αγορές ελληνικών μετοχών σε κάθε πτωτική συνεδρίαση μετά από  επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Επισημαίνει, όμως,  ότι είναι ανησυχητική η απουσία εγχώριων επενδυτών, ενώ οι ξένοι επενδυτές είναι κυρίως ταμεία που αποβλέπουν στο γρήγορο κέρδος (hedge funds). Παράλληλα οι όγκοι συναλλαγών έχουν μειωθεί στα 70 εκατ. ευρώ τη μέρα.

Η JP Morgan θεωρεί ως πιθανότερο εκλογικό σενάριο, ότι νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, οπότε θα χρειασθεί να συμπράξει με το Ποτάμι ή το ΚΙΔΗΣΟ (αν μπει στη Βουλή).

Θεωρεί, όμως, ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και οι μετοχές μπορούν να ανακάμψουν, καθώς μάλιστα οι αποτιμήσεις τους είναι πολύ χαμηλές. 

Ο οίκος καταλήγει σημειώνοντας ότι το προφανές θετικό σενάριο για την αγορά είναι η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.