Quantcast
Άνοδος 2% στις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Άνοδος 2% στις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Τα απροσδόκητα αισιόδοξα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας οδήγησαν σε μεγάλη άνοδο τα διεθνή χρηματιστήρια, δίνοντας ελπίδες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα σταθεροποιηθεί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αυξάνεται 2%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη (2,3%) και ο CAC 40 στο Παρίσι.

Οι ασιατικές αγορές σημειώνουν το μεγαλύτερο σε διάρκεια σερί ανοδικών συνεδριάσεων τους εδώ και έξι μήνες, ενώ και οι προθεσμιακές τιμές στη Wall Street υποδηλώνουν ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα ανοίξει με κέρδη. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με κέρδη 2,8%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε άνοδο 3,2% και το Χρηματιστήριο της Σαγκάης άνοδο 1,4%.

Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Μάρτιο 11,5% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Πρόκειται για την πρώτη άνοδό τους από τον Ιούνιο και μία επίδοση πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις της αγοράς. «Οι μετοχές αυξήθηκαν γενικά» μετά τα στοιχεία, δήλωσαν αναλυτές της RBC Capital Markets σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται μετά τη μεγάλη άνοδο των τελευταίων ημερών, εν μέσω πωλήσεων από επενδυτές για κατοχύρωση των κερδών τους. Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε πριν από λίγο 0,9% στα 44,27 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,3% στα 41,61 δολάρια, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη σύνοδο των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, που θα γίνει στη Ντόχα την Κυριακή. Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Αλί αλ Ναΐμι απέκλεισε μία μείωση της παραγωγής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.