Quantcast
Άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή - enikonomia.gr
share

Άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή

δημοσιεύτηκε:

Νέα άνοδο σημείωσαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σε αντίθεση με τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης με υψηλότερο αξιόχρεο, τα οποία σημείωσαν νέα χαμηλά ρεκόρ, καθώς η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου αυξάνει τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά μέσα.

Η απόδση των 3ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε κατά 64 μονάδες βάσης στο 10,90%, πλησιάζοντας το υψηλό 11,13% που κατέγραψαν την Παρασκευή.

Η απόδοση των 10ετών τίτλων στην ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά που λειτουργεί στην Τράπεζα της Ελλάδος) διαμορφώθηκε στο 9,01% στο κλείσιμο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην αγορά υπήρξαν σήμερα μόνο εντολές πώλησης ύψους 28 εκατ. ευρώ.  

Οι τιμές των γερμανικών 10ετών ομολόγων (Bunds),που κινούνται αντίστροφα με τις αποδόσεις τους, αυξήθηκαν για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο χρονικά σερί κερδών από τον Οκτώβριο του 2013.

Τα bunds ενισχύθηκαν καθώς η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έπεφτε κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2009, επιβαρύνοντας τις αναδυόμενες αγορές και προκαλώντας προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στις αγορές κρατικών ομολόγων (ποσοτική χαλάρωση). Η απόοδση των bunds υποχώρησε στο 0,566%. 

Οι τιμές των ελληνικών τίτλων έπεσαν μαζί με αυτές των ιταλικών και ισπανικών τίτλων πριν από την πρωτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί αύριο.

 

Πηγή: Bloomberg 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.