Quantcast
Άνοδος των διεθνών χρηματιστηρίων και πτώση του ευρώ μετά την ομιλία Ντράγκι - enikonomia.gr
share

Άνοδος των διεθνών χρηματιστηρίων και πτώση του ευρώ μετά την ομιλία Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

Τα διεθνή χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε, μετά τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τη νομισματική πολιτική τον Μάρτιο και θα λάβει, αν χρειασθεί, νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,08 δολάρια, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 1,0818 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,7% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 αύξησε τα κέρδη του στο 1,6%, όταν ο Ντράγκι άρχισε τη συνέντευξη τύπου που έδωσε, τα οποία στη συνέχεια υποχώρησαν στο 1%.

Η Wall Street ξεκίνησε ανοδικά, μετά τη μεγάλη πτώση των προηγούμενων ημερών και ενώ οι προθεσμιακές τιμές (futures) έδειχναν απώλειες στο άνοιγμα της αγοράς. Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,6%, ενώ λίγο χαμηλότερα είναι τα κέρδη για τον S&P 500 (0,5%) και τον Nasdaq (0,4%).

Ο Dow έχει μειωθεί 9,5% από την αρχή του 2016 και ο S&P 500 υποχώρησε χθες στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2014. Χθες, επίσης, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei και ο βρετανικός FTSE 100 εισήλθαν σε bear market, καθώς σημειώνουν απώλειες πάνω από 20% σε σχέση με τα τελευταία υψηλά τους επίπεδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.