Quantcast
Απώλειες για την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά - enikonomia.gr
share

Απώλειες για την κινεζική χρηματιστηριακή αγορά

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες κατέγραψε σήμερα η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά σήμερα, παρά την άνοδο των χρηματοοικονομικών μετοχών, με τον σύνθετο δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να υποχωρεί κατά 0,53% στις 3.002,64 μονάδες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 1,14% στις 10.390,96 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 1,57% κλείνοντας στις 2.103,4 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν διαμορφώθηκε στα 450,35 δισεκ. γιουάν (περίπου 68 δισεκ. δολάρια), μειωμένη κατά περίπου 20 δισεκ. γιουάν σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές και οι ασφαλιστικές εταιρίες. Η Bank of Ningbo ενισχύθηκε κατά 3,68% και η Hua Xia Bank κατά 2,19%. Η New China Life Insurance σημείωσε άλμα 4,27%, καθώς πέντε εταιρίες που ελέγχονται από τον όμιλο Fosun αύξησαν στο 5,01% τη συνολική συμμετοχή τους στην ασφαλιστική εταιρία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.