Quantcast
Απώλειες 0,5% για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Απώλειες 0,5% για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαικά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, μετά τη δήλωση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Έβαλντ Νοβότνι ότι υπάρχει “μεγάλη εξασθένηση” της οικονομίας της Ευρωζώνης,

Η δήλωση αυτή ακολούθησε την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας από τον οίκο Standard & Poor’s την Παρασκευή και ενίσχυσε τις αγορές ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ. 

Ο πανευρωπαικός δείκτης μετοχών FTSEurofirst κατέγραφε απώλειες 0,50% πριν το κλείσιμο των αγορών, καθώς τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ύφεση της ιαπωνικής οικονομίας ήταν μεγαλύτερη του ανμενόμενου στο τρίτο τρίμηνο και τα αδύναμα στοιχεία του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας τροφοδότησαν φόβους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αγορώ των ιταλικών κρατικών ομολόγων υπέστη πλήγμα, με τις αποδόσεις τους να αυξάνονται μετά την ανακοίνωση της S&P την Παρασκευή. Οι αποδόσεις, ωστόσο, των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μειώθηκαν, μετά τις δηλώσεις Νοβότνι ότι η αναιμική ανάπτυξη έχει ωθήσει την ΕΚΤ να εξετάζει πιο στενά ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.