Quantcast
Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, ακολουθώντας πτωτικά την Ασία, με τη μείωση της τιμής του πετρελαίου και των μετάλλων να ασκεί πιέσεις στις μετοχές που σχετίζονται με εμπορεύματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,3% στην αρχή της συνεδρίασης ύστερα από την χθεσινή άνοδο κατά 1,5% όταν ανήλθε σε υψηλό τριμήνου.

Ωστόσο, οι τιμές του αργού μειώθηκαν και πάλι σήμερα μετά τον τερματισμό της τριήμερης απεργίας στην πετρελαϊκή βιομηχανία του Κουβέιτ που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί περίπου κατά το ήμισυ η παραγωγή αργού της χώρας, με τις ανησυχίες για την υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά επίσης να επιστρέφουν στο προσκήνιο. Πιέσεις δέχονταν και οι τιμές των μετάλλων.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες πετρελαίου και αερίου καθώς και πρώτων υλών υποχώρησαν κατά 0,7% και 0,6% αντίστοιχα, με τις μετοχές των Anglo American, Glencore και BP να σημειώνουν πτώση μεταξύ 0,5% και 2,3%.

Στον αντίποδα, άνοδο 2,2% κατέγραψε η μετοχή της ARM Holdings, της εταιρίας που παρέχει την τεχνολογία για τα iPhone, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης 14% των κερδών πρώτου τριμήνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.