Quantcast
Αρνητικές αποδόσεις για τα 5ετή ομόλογα Γερμανίας, Φινλανδίας, Ελβετίας και Ιαπωνίας! - enikonomia.gr
share

Αρνητικές αποδόσεις για τα 5ετή ομόλογα Γερμανίας, Φινλανδίας, Ελβετίας και Ιαπωνίας!

δημοσιεύτηκε:

 

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε μία σειρά χωρών έπεσαν σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών “πνίγει” τον πληθωρισμό διεθνώς και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση τον Δεκέμβριο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης. 

Η απόδοση των 30ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησε στο χαμηλό 2,39% σήμερα, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν ελκυστικά για τους επενδυτές, καθώς βλέπουν τις αποδόσεις των τίτλων άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας, να είναι αρνητικές και την ΕΚΤ να ετοιμάζεται να διευρύνει το πρόγραμμά της αγοράς ομολόγων. 

Τα 5ετή αμερικανικά ομόλογα έχουν απόδοση 1,26%, ενώ των αντίστοιχων γερμανικών, ιαπωνικών, ελβετικών και φινλανδικών τίτλων είναι αρνητικές!

Χαμηλό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα όσον αφορά στα βρετανικά, γαλλικά, καναδικά και ιαπωνικά ομόλογα. Η νέα μείωση οδήγησε τους επενδυτές να μεταθέσουν την προσδοκία τους για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed για φέτος τον Δεκέμβριο αντί τον Απρίλιο. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.