Quantcast
Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές - enikonomia.gr
share

Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου αυτξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, ωθούμενες από ενδείξεις θετικής οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ, αλλά και τη Γερμανία, οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που ανησυχούν για το ενδεχόμενο της περαιτέρω πτώσης των τιμών του πετρελαίου, εξαιτίας της συνεχιζόμενης υπερπροσφοράς στις διεθνείς αγορές.

Στα συμβόλαια μηνός του αμερικανικού αργού πετρελαίου, οι τιμές κατέγραψαν αύξηση 38 σεντς, στα 37,64 δολ το βαρέλι από το τελευταίο κλείσιμο.Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά 24 σεντς στα 39,67 δολ το βαρέλι.

Η αύξηση των τιμών καταγράφηκε μετά από ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται σε τροχιά συνέχισης της οικονομικής της, ανάπτυξης.

Στην Ευρώπη, ο οίκος χρηματοπιστωτικής αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε ότι αναμένει μικρή αύξηση του ποσοστού οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανία, στο 1,8% κυρίως από την τόνωση της εσωτερικής ζήτησης προϊόντων.

Ωστόσο, παρά τη θετική προοπτική ανάπτυξης της αμερικανικής και της γερμανικής οικονομίας, οι αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη υπερπροσφορά του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, η οποία συντηρεί την τάση μείωσης των διεθνών τιμών, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η παραγωγή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται τόσο στο Ιράκ, όσο και στο Ιράν, συντηρώντας τις αμφιβολίες για την επίτευξη παγκόσμιας συμφωνίας σταθεροποίησης της παραγωγής πετρελαίου, στη διάσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο, στη Ντόχα του Κατάρ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.