Quantcast
Αύξηση καταγράφει ο δείκτης Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Αύξηση καταγράφει ο δείκτης Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε η Αθήνα, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 αυξάνεται λιγότερο από 0,1%, ενώ ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, που ήταν χθες κλειστό λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, αυξάνεται 6,6%.

Ο Stoxx 600 αυξήθηκε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007, καθώς η Ελλάδα συμφώνησε με την Ευρωζώνη για την 4μηνη παράταση του προγράμματος βοήθειας.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ συζήτησαν τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η αγορά παγιώνεται και όλοι αναμένουν ότι θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Ελλάδα. Καθώς αυτό θα υλοποιείται, η αγορά θα κινείται σε μικρό εύρος.

Το επίκεντρο τώρα μετατοπίζεται στην απόφαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να αυξήσει τα επιτόκια και στις ενδείξεις για τον χρόνο που θα γίνει αυτό», ανέφερε διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας Swiss Rock Asset Management, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό ύψους 1,5 δις. δολαρίων.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.