Quantcast
Αύξηση της τιμής του μπρεντ πάνω από τα 56 δολάρια το βαρέλι - enikonomia.gr
share

Αύξηση της τιμής του μπρεντ πάνω από τα 56 δολάρια το βαρέλι

δημοσιεύτηκε:

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε έως και 5,5% σήμερα, καθώς η αύξηση της βίας στη Λιβύη και η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου από τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Κίνας οδήγησαν στην ανάκαμψη από τη μεγάλη χθεσινή πτώση της. 

Η αύξηση της τιμής έφθασε τα 3 δολάρια το βαρέλι ή 5,5% στα 57,16 δολάρια το βαρέλι, αλλά πριν από λίγο τα κέρδη είχαν περιορισθεί στο 4,2% και η τιμή διαμορφωνόταν στα 56,44 δολάρια. 

Χθες, το μπρεν υποχώρησε κατά 7%, μετά την ανακοίνωση από την αμερικανική κυβέρνηση ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 7% σε πάνω από τα 413 εκατ. βαρέλια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1982. 

Οι αναλυτές και χρηματιστές ανέφεραν ότι αναμένουν υψηλότερη της συνήθους μεταβλητότητα τις επόμενες ημέρες, καθώς η αγορά προσπαθεί να βρει έναν πάτο στο ξεπούλημα των τελευταίων 7 μηνών. 

Πολλοί, ωστόσο, ήταν απαισιόδοξοι για τη δυνατότητα να συνεχισθεί το ράλι, καθώς τα αποθέματα – ρεκόρ των ΗΠΑ αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για υπερπροσφορά του “μαύρου χρυσού”. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.