Quantcast
Bitcoin: Τι είναι το halving και πώς μπορεί να ενισχύσει την αξία του - Οι εκτιμήσεις - enikonomia.gr
share

Bitcoin: Τι είναι το halving και πώς μπορεί να ενισχύσει την αξία του – Οι εκτιμήσεις

δημοσιεύτηκε:

Τις προβλέψεις για το πώς θα διαμορφωθεί το 2024 η τιμή του bitcoin έκαναν αναλυτές των κρυπτονομισμάτων. Όπως μεταδίδει το english.alarabiya.net που επικαλείται σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg , η τιμή του bitcoin θα υπερβεί τα 50.000 δολάρια έως τον Απρίλιο του 2024 λόγω της μείωσης της προσφοράς του κατά 50%, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Επισημαίνεται πως η αξία του bitcoin έχει ανέβει 70% από τις 31 Δεκεμβρίου και έχει ανακτήσει με αυτόν τρόπο τις σημαντικές απώλειες που είχε καταγράψει το 2022. Την παραπάνω πρόβλεψη κάνουν οι αναλυτές παρόλο που σήμερα η τιμή του bitcoin κινείται μετά βίας στα επίπεδα των 30.000 δολαρίων.

Το γεγονός ότι οι miners λαμβάνουν το μισό της αξίας του κρυπτονομίσματος (halving) των bitcoin ως αμοιβή για την «εξόρυξή» του κάθε 4 χρόνια, αυτό ενδέχεται να το εκτινάξει, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Το halving αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο του 2024  στο πλαίσιο περιορισμού της προσφοράς του bitcoin σε 21 εκατομμύρια tokens.

Για την τιμή του bitcoin μίλησε και ο αναλυτής του του Bloomberg Intelligence, Jamie Douglas Coutts. Η τιμή του Bitcoin  ενδέχεται να φτάσει τα 50.000 δολάρια έως τον Απρίλιο του 2024, σύμφωνα με τον κ. Coutts.

«Σχεδόν 12-18 μήνες πριν από το halving πιάνουν πάτο οι κύκλοι του bitcoin και η σημερινή διάρθρωση του κύκλου φαίνεται να είναι αντίστοιχη με αυτή των προηγούμενων. Παρόλο που πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και το δίκτυο είναι πολύ πιο ισχυρό, το bitcoin δεν είχε υποστεί ποτέ μία παρατεταμένη μεγάλη οικονομική συρρίκνωση», συμπλήρωσε.

Bitcoin: Πώς επηρεάζεται από τα υψηλά επιτόκια

Η πρόσφατη εκτόξευση της τιμής του bitcoin περιορίζεται από τις χαμηλές προσδοκίες για τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed. Ο επικεφαλής της έρευνας στο Matrixport,Markus Thielen δήλωσε  πρόσφατα ότι το bitcoin θα φτάσει περίπου τα 65.623 δολάρια έως τον Απρίλιο του 2024 . Αυτή είναι υπερδιπλάσια από την τρέχουσα τιμή. Το bitcoin παραμένει περίπου στα 41.000 δολάρια.  Αυτό είναι χαμηλότερο από το ιστορικό υψηλό επίπεδο των 69.000 δολαρίων που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο του 2021, το οποίο σημειώθηκε 18 μήνες μετά τα μισά του 2020. Οι αγορές των κρυπτονομισμάτων κατέρρευσαν το 2022 καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια προκειμένου να περιορίσουν τις πιέσεις στις τιμές .Επίσης επισημαίνεται πως οι  εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων κατέρρευσαν.

«Η τιμή του bitcoin μπορεί να φτάσει εν νέου σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα στο μέλλον. Ωστόσο είναι απίθανο να δούμε την ίδια ανάπτυξη του γνωστού κρυπτονομίσματος με τους προηγούμενους κύκλους λόγω του αυξημένου μεγέθους της αγοράς αλλά και του ανταγωνισμού από άλλα digital assets»  σημείωσε ο Joseph της CCData.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.