Quantcast
Bloomberg: Απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές, διακυμάνσεις στην κινεζική αγορά - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές, διακυμάνσεις στην κινεζική αγορά

δημοσιεύτηκε:

Εφήμερα αποδεικνύονταν σήμερα τα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς οι εταιρίες παραγωγής ενέργειας κατέγραφαν απώλειες εξαιτίας της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου, ενώ διακυμάνσεις σημείωσαν οι μετοχές στην Κίνα κατά την τελευταία συνεδρίαση για αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι μετοχές στην Ευρώπη υποχωρούσαν για τρίτη συνεχή ημέρα, μετά το ανοδικό άνοιγμά τους σήμερα το πρωί.

Οι μετοχές στη Σανγκάη μετρίασαν τις απώλειές τους πριν την αργία για την επέτειο από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραψαν πτώση τις δύο προηγούμενες ημέρες εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση στην Κίνα θα πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Αυστραλίας ήταν ο μισός από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση στοιχείων που υπέδειξαν αδυναμία για την Ευρώπη και τη βραδύτερη ανάπτυξη του κλάδου μεταποίησης στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

«Έχουμε τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, λόγω των ανησυχιών για την Κίνα, σε μια περίοδο όπου η (κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) Fed σκέφτεται να αυξήσει τα επιτόκια» είπε ο Σέιν Όλιβερ, αναλυτής στην AMP Capital Investors στο Σίδνεϋ. «Αυτό δημιουργεί μεγάλη νευρικότητα στους επενδυτές».

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,4% καθώς ο δείκτης των πετρελαϊκών μετοχών στο Λονδίνο κατέγραφε απώλειες 1,1%.

Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση 0,2% ενώ ο δείκτης των κινεζικών μετοχών στο Χονγκ Κονγκ με απώλειες 1,6%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.