Quantcast
Bloomberg: Τα Ελληνικά ομόλογα γίνονται ξανά τα χειρότερα στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Τα Ελληνικά ομόλογα γίνονται ξανά τα χειρότερα στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Σε ακραίες τιμές κινούνται και πάλι τα ελληνικά ομόλογα, όσο η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο κατά τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Στον αντίποδα, τα βρετανικά ομόλογα βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, καθώς η Ευρωζώνη δείχνει αδύναμη να ξεπεράσει το πρόβλημα της οικονομικής στασιμότητας.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Bloomberg, η Ελλάδα, η χώρα που ξεκίνησε την κρίση χρέους στην Ευρώπη πριν από πέντε χρόνια, βλέπει τα ομόλογα της να έχουν χάσει σημαντικά αυτό το μήνα.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί χωρίς δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση που προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων και εάν πρώτα δεν εξασφαλίσει μια παράταση στο πρόγραμμα προσαρμογής», δήλωσε ο Gianluca Ziglio, εκτελεστικός διευθυντής έρευνας σταθερού εισοδήματος στη Sunrise Brokers στο Λονδίνο.

“Λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, η προοπτική να μην υπάρξει κάποια λύση είναι κάτι που δεν είναι αρέσει στις αγορές καθόλου αυτή τη στιγμή”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.