Quantcast
Bloomberg: Το ευρώ θα συνεχίσει το 2015 την πτωτική του πορεία - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Το ευρώ θα συνεχίσει το 2015 την πτωτική του πορεία

δημοσιεύτηκε:

H πλειοψηφία των οικονομικών αναλυτών  βλέπει ότι το ευρώ θα συνεχίσει την πτώση του το 2015 σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το Bloomberg.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το ευρώ θα υποχωρήσει στο 1,18 δολάρια ,συνεχίζοντας τη διόρθωση που ξεκίνησε τον Μάιο του 2014.

Το ευρώ ολοκλήρωσε το 2014 με απώλειες 12%, ενώ τον Μάιο του περασμένου έτους είχε αγγίξει τα 1,3993 δολάρια.

Η δέσμευση όμως του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ότι σχεδιάζεται η εισαγωγή περισσότερων μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, προκάλεσε τη μεγάλη διόρθωση.

Αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Peter Praet, είπε στη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung ότι η απειλή της πτώσης των τιμών καταναλωτή αυξάνεται, ενισχύοντας την απόφαση της ΕΚΤ να ξεκινήσει σύντομα περαιτέρω δράσεις, όπως η αγορά ομολόγων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές, οι οποίοι είχαν εκτιμήσει ότι το ευρώ θα κλείσει το 2014 στα 1,28 δολάρια, βλέπουν το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα στα 1,18 δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Kit Juckes, της Societe General, προβλέπει ότι το ευρώ θα αποδυναμωθεί στα 1,14 δολάρια έως το τέλος του έτους, επίπεδα που έχει να δει από το 2003.

Επίσης, η BNP Paribas αναμένει το ευρώ να υποχωρήσει στα 1,15 δολάρια μέχρι το τέλος του 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.