Quantcast
Bloomberg: Χειρότερη εβδομάδα για τα ελληνικά ομόλογα μετά το "κούρεμα" - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Χειρότερη εβδομάδα για τα ελληνικά ομόλογα μετά το “κούρεμα”

δημοσιεύτηκε:

Η τελευταία φορά που τα ελληνικά ομόλογα είχαν μία τόσο κακή εβδομάδα, όπως αυτή που τελειώνει, ήταν μετά τη μεγαλύτερη στην ιστορία  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το αδιέξοδο των εκλογών του Μαίου 2012 που αύξησαν τις ανησυχίες για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ μετά από δύο μήνες ήρθε η περίφημη φράση του Μάριο Ντράγκι ότι “θα κάνει ό,τι χρειασθεί” για να σώσει το ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε περίπου 200 μονάδες βάσης (2 ποσοστιαίες μονάδες), καταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα από το αποκορύφωμα της κρίσης κρατικού χρέους της Ευρωζώνης τον Μάιο του 2012. “Ακόμη χειρότερο είναι ότι η απόδοση των 3ετών ομολόγων, που εκδόθηκαν τον Ιούλιο στο πλαίσιο της εμβληματικής επιστροφής της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές, εκτινάχθηκαν περισσότερο από 450 μονάδες βάσης, πάνω από τις αποδόσεις των πιο μακροπρόθεσμων τίτλων, μία ένδειξη ότι οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι η χώρα δεν θα μπρέσει να αποπληρώσει το χρέος της”, σημειώνει το δημοσίευμα. 

 Η απόδοση των 10ετών τίτλων αυξήθηκε σήμερα στις18.30 (ώρα Ελλάδος) ελαφρά κατά 6 μονάδες βάσης στο 9,15%, έχοντας φθάσει νωρίτερα έως το 9,43% που είναι το υψλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Η απόδοση των 3ετών τίτλων εκτινάχθηκε στο 10,94% και η τιμή τους υποχώρησε το 83,685% της ονομαστικής αξίας τους, ενώ τον Ιούλιο είχαν πουληθεί από τις τράπεζες στο 99,65% της ονομαστικής αξίας τους. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.