Quantcast
Bloomberg:Μείωση της κερδοφορίας των εταιρειών του S&P 500 - enikonomia.gr
share

Bloomberg:Μείωση της κερδοφορίας των εταιρειών του S&P 500

δημοσιεύτηκε:

Η βουτιά των τιμών του πετρελαίου και το ισχυρότερο δολάριο οδηγούν σε μείωση τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, εκτιμά το Bloomberg.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του, τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του δείκτη S&P 500 εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί κατά 5,8%  στο πρώτο τρίμηνο του 2015 (σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014), για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2009.

Καθώς η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων αρχίζει ανεπίσημα την επόμενη εβδομάδα με την Alcoa,  το μεγάλο πρόβλημα είναι η κατά 63% μείωση των κερδών ενεργειακών επιχειρήσεων.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και, σε συνδυασμό με την ανατίμηση του δολαρίου κατά 25% σε σχέση με ένα καλάθι νομισμάτων από πέρυσι το καλοκαίρι,  περιόρισαν την κερδοφορία εταιρειών.

Αν εξαιρεθούν οι ενεργειακές εταιρείες, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 είναι κάπως καλύτερα, καθώς η πρόβλεψη είναι ότι αυξήθηκαν 1,9%.

Η Alcoa αναμένεται να καταγράψει υψηλότερα κέρδη, εν μέρει λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις αεροπορικές εταιρείες – τους δύο κλάδους που επωφελούνται από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου. Τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών τους πιθανόν να αυξήθηκαν 42%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.