Quantcast
"Βουτιά" 5,4% έκανε το χρηματιστήριο της Σαγκάης - enikonomia.gr
share

“Βουτιά” 5,4% έκανε το χρηματιστήριο της Σαγκάης

δημοσιεύτηκε:

«Βουτιά» έκανε το χρηματιστήριο της Σαγκάης, ο γενικός δείκτης του οποίου  έκλεισε με  απώλειες 5,4% που είναι οι μεγαλύτερες από το 2009, καθώς το Πεκίνο έλαβε νέα μέτρα για να περιορίσει τους κινδύνους από την υπερβολικά υψηλή ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι τιμές των κινεζικών ομολόγων και η ισοτιμία του γουάν. 

Το ξεπούλημα ξεκίνησε από την αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές έσπευδαν να ρευστοποιήσουν τους τίτλους τους, μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε από ρυθμιστική Αρχή της Κίνας στη χρήση εταιρικών ομολόγων χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης ως ενέχυρο για δανεισμό μετρητών. 

Η αναταραχή επεκτάθηκε στην αγορά συναλλάγματος – με το γουάν να καταγράφει τη μεγαλύτερη υποχώρησή του σε διάστημα δύο ημερών – και στη συνέχεια στο χρηματιστήριο της Σαγκάης. Η βουτιά του χρηματιστηρίου ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, αλλά όχι εντελώς αναπάντεχη, καθώς είχε σημειώσει το τελευταίο διάστημα την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.