Quantcast
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος του Γενικού Δείκτη - Ολοταχώς προς νέο υψηλό 9 ετών - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος του Γενικού Δείκτη – Ολοταχώς προς νέο υψηλό 9 ετών

δημοσιεύτηκε:

Σε νέα υψηλά 9 ετών “σκαρφάλωσε” χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη 1,32% εν μέσω της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους στις ΗΠΑ αλλά και ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα στις 21 Μαΐου. Και σήμερα κατά την έναρξη των συναλλαγών ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε στις 1.138,50 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,36% και χωρίς να αποκλείεται… νέο υψηλό 9 ετών.

Η αξία των συναλλαγών στο άνοιγμα της συνεδρίασης ανήλθε στα 4,57 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,30%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+2,61%), της Σαράντης (+1,34%), και του ΟΠΑΠ (+1,15%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Quest Συμμετοχών (-1,64%) και της Aegean Airlines (-1,37%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,39%) και των Ταξιδιών (+0,97%).

Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,29%) και του Εμπορίου (-0,28%).

Ανοδικά κινήθηκαν  42 μετοχές, 11 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές: MIG +14,71% και ΕΥΔΑΠ +2,61%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές:Reds -5,28% και Τεχνική Ολυμπιακή -1,95%.

Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με άνοδο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντανακλώντας το θετικό κλίμα στη Wall Street εν μέσω ενδείξεων ότι η Ουάσινγκτον πλησιάζει σε μια συμφωνία για αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ και την αποφυγή μιας στάσης πληρωμών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:08 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μετοχών τεχνολογίας να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Η μετοχή της Volkswagen ενισχύθηκε κατά 2,6% χάρη στα σχέδια της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναδιαρθρώσει τη βασική της μονάδα για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και τις αποδόσεις. Η μετοχή της κατέγραφε τα μεγαλύτερα κέρδη στον γερμανικό DAX , που ενισχύθηκε κατά 0,9%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.