Quantcast
Χρηματιστήριο Αθηνών: "Απογειώθηκε" η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο Αθηνών: “Απογειώθηκε” η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

δημοσιεύτηκε:

Στα 9,5 ευρώ άνοιξε η μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφοντας μια αύξηση σχεδόν 16%. Σημειώνεται δε πως η αρχική τιμή διάθεσης ήταν 8,20 ευρώ ανά μετοχή η οποία είναι ίση με την τιμή διάθεσης της πρόσφατης δημόσιας προσφοράς αλλά  μονοπώλησε το ενδιαφέρον της αγοράς κυρίως  των ιδιωτών καθώς έλαβαν το 4,3% των μετοχών που αρχικά ζήτησαν. Με αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 2,85 δισ. ευρώ.

Πάντως  η ζήτηση της μετοχής  συνέπεσε και με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας. Υπενθυμίζεται πως η  Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών  ενέκρινε χθες την εισαγωγή του συνόλου των 300.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η πρόσφατη δημόσια εγγραφή προσέλκυσε προσφορές που ξεπέρασαν τα 8 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 12 φορές. Τα έσοδα της δημόσιας προσφοράς ανήλθαν σε 784,7 εκατ. ευρώ.

 

Τι λέει ο  οίκος FTSE Russell

Ο οίκος FTSE Russell εκτιμά πως η  μετοχή του ΔΑΑ θα εισέλθει στους δείκτες FTSE Russell. Aυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο οίκος και εξηγεί πως το review θα γίνει  σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.  Εάν η μετοχή του ΔΑΑ  έχει το όριο εισόδου για  την ένταξη στο δείκτη FTSE Global Equity και πληροί τα σχετικά κριτήρια,  τότε αυτό θα γίνει  από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.