Quantcast
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο οίκος S&P και το deal Alpha Bank - Unicredit έφεραν "χαμόγελα" - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο οίκος S&P και το deal Alpha Bank – Unicredit έφεραν “χαμόγελα”

δημοσιεύτηκε:

Η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας από τον οίκο S&P και η συμφωνία των τραπεζών Alpha Bank – Unicredit έφεραν κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπενθυμίζεται πως ο οίκος S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στο «BBB-» με σταθερό outlook και πως Alpha Bank και Unicredit ανακοίνωσαν  την  δεσμευτική συμφωνία για την ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας στη Ρουμανία και την Ελλάδα, με μία πρωτοβουλία που αλλάζει ριζικά τη δυναμική του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του.

Συγκεκριμένα, ο  Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανήλθε στις 11  π.μ  στις 1.185,10 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,87%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 6,922 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,26%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+2,78%), της Πειραιώς (+2,38%) της ΔΕΗ (+1,34%) και της Eurobank (+1,21%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σαράντης (-0,78%) και της Motor Oil (-0,29%).

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωααν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,63%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,32%).

Ανοδικά κινήθηκαν 58 μετοχές, 9 πτωτικά και 10 παρέμειναν  σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές: Μοτοδυναμική +5,57% και ΣΙΔΜΑ +5,50% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές: Κυριακούλης -4,43% και Attica Bank -1,93%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.