Quantcast
Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε ανοδική τροχιά ο Γενικός Δείκτης - Στο επίκεντρο η Alpha Bank - enikonomia.gr
share

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε ανοδική τροχιά ο Γενικός Δείκτης – Στο επίκεντρο η Alpha Bank

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά την αποτίμηση των επενδυτών για το deal μεταξύ UniCredit και Alpha Bank και την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της τελευταίας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η ΕΧΑΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας «ALPHA ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» από σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, ύστερα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια των διευκρινήσεων που δόθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Επίσης, αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης και των παραγώγων προϊόντων της εν λόγω εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο τη μετοχή της.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανήλθε στις 11.14  ώρα Ελλάδας στις 1.179,09 μονάδες καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 0,46% από 1.173,70 μονάδες που έκλεισε χθες ο δείκτης, όπως μετέδωσε το investing.com.

Δηλαδή ο δείκτης κέρδισε 5,39 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας. Σημειώνεται δε πως το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται μεταξύ 1,178,91 και  1.187,63 μονάδες και ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 5,5 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι δε πως ο δείκτης αυτός ανήλθε στις 1,180,11  μονάδες στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com 

 

 

 

Πάντως, η μετοχή της Alpha Bank είναι η βασική «πρωταγωνίστρια» καθώς  στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο τίτλος της ενισχύθηκε με κέρδη άνω του  6,5% και είχε τζίρο στα 1,9 εκατ. ευρώ σε λιγότερο από 10 λεπτά συναλλαγών.  Το ράλι αυτό σημειώθηκε  χάρη στις πληροφορίες για το προσφερόμενο τίμημα της UniCredit σχετικά με το πακέτο μετοχών του ΤΧΣ (9% επί του μετοχικού κεφαλαίου).

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.