Quantcast
Χρυσός: Σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ η τιμή - Πώς επηρεάζεται η λίρα - enikonomia.gr
share

Χρυσός: Σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ η τιμή – Πώς επηρεάζεται η λίρα

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλό επίπεδο -ρεκόρ εξακολουθεί να κινείται και σήμερα η τιμή του χρυσού μετά τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve πως θα υπάρξουν μειώσεις των επιτοκίων από την τράπεζα  το 2024 παρόλο που το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του investing.com, η τιμή του χρυσού ανήλθε στις 10.20 π.μ ώρα Ελλάδας στα 2,314,25 δολάρια ανά ουγγιά καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 0,03% από χθες. Νωρίτερα το Reuters.com  η τιμή του spot του χρυσού παρέμεινε σταθερά στα 2.299,28  δολάρια ανά ουγγιά και κάποια στιγμή έφτασε σε υψηλό επίπεδο -ρεκόρ στα 2.304,09 δολάρια ανά ουγγιά. Επίσης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού  σημείωσαν άνοδο 0,2% και ανήλθαν στα 2.318,70 δολάρια.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com

Για την τιμή του χρυσού μίλησε στο Reuters. com ο επικεφαλής στο τμήμα των επενδύσεων στην Scorpion Minerals, Michael Langford.  Η τιμή του χρυσού ανεβαίνει επειδή τα νομίσματα να υποτιμούνται παγκοσμίως έναντι του δολαρίου για πολλούς λόγους είπε. Ο κόσμος αγοράζει χρυσό καθώς το θεωρεί ως ασφαλή επένδυση έναντι της υποτίμησης του τοπικού νομίσματος συμπλήρωσε. Kαι συνέχισε λέγοντας πως θα είχε θετικό αντίκτυπο στο χρυσό εάν οι μισθοδοσίες θα είναι αντάξιες των προσδοκιών ή χειρότερες από τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Tι ισχύει με την χρυσή λίρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας  για τη χρυσή λίρα. Σημειώνεται δε πως η τιμή της χρυσής λίρας  “σκαρφάλωσε” χθες, 3 Απριλίου 2024 στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων της FED για τα επιτόκια, αλλά και των ευρύτερων γεωπολιτικών κινδύνων.

Όπως προέκυψε από τα ημερήσια δελτία της Τράπεζας της Ελλάδας, η τιμή αγοράς της χρυσής λίρας άγγιξε χθες, 3 Απριλίου τα 500 ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθε στα 478,55 ευρώ. Αυτή ήταν η υψηλότερη τιμή που καταγράφηκε από το 2009. Αντίστοιχα, το πωλητήριο από την κεντρική τράπεζα «άγγιξε» τα 577 ευρώ και συγκεκριμένα ανήλθε στα 576,56 ευρώ.  Δηλαδή διατηρήθηκε το «καπέλο» του 20% μεταξύ αγοράς και πώλησης.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα της Τράπεζας της Ελλάδας

 Πάντως η ανοδική πορεία της τιμής της  χρυσής  λίρας   φαίνεται πως οφείλεται στην αυξημένη τιμή του χρυσού

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.