Quantcast
Δείτε ποια ήταν τα Χρηματιστήρια με τις καλύτερες επιδόσεις το 2014 - enikonomia.gr
share

Δείτε ποια ήταν τα Χρηματιστήρια με τις καλύτερες επιδόσεις το 2014

δημοσιεύτηκε:

Αυτά ήταν τα χρηματιστήρια με τις καλύτερες αποδόσεις το 2014, σύμφωνα με το CNBC:

Η χρηματιστηριακή αγορά της Αργεντινής κερδίζει το βραβείο της καλύτερης επίδοσης παγκοσμίως το 2014 ανάμεσα στα χρηματιστήρια του κόσμου, γεγονός παράδοξο δεδομένης της νομισματικής κρίσης που περνάει και του κινδύνου της για χρεοκοπία, τονίζει το CNBC.

Λίγο πριν το τέλος του 2014, ο χρηματιστηριακός δείκτης Buenos Aires Merval Index έχει καταγράψει ετήσια κέρδη της τάξης του 58,9%.

Τα κέρδη του δείκτη έχουν ωστόσο υποχωρήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου όταν είχε σημειώσει άλμα 133%, λόγω της ευρύτερης πτώσης στις αναδυόμενες αγορές.

Ο δείκτης θεωρείται από την MSCI ως frontier αγορά και είναι σχετικά μικρός, με κεφαλαιοποίηση μόλις 93,16 δισ. δολ., σε σύγκριση με τα 19,32 τρις. δολ. του S&P 500, σημειώνει το CNBC.

Ο δείκτης περιλαμβάνει 14 διαφορετικές μετοχές, με την εταιρεία ηλεκτρισμού Transener να καταγράφει την καλύτερη επίδοση σημειώνοντας ετήσια κέρδη της τάξης του 206%.

Όσον αφορά στη τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, στην κατάταξη των χρηματιστηριακών δεικτών με τις καλύτερες αποδόσεις το 2014, καταλαμβάνονται από δύο κινεζικούς, τους Shanghai Composite και China Securities Index 300 αντίστοιχα.

Ως ο χειρότερος δείκτης παγκοσμίως για τη χρονιά που πέρασε χαρακτηρίστηκε ο ρωσικός RTS

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.