Quantcast
Deutsche Bank: Περισσότερη μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων το 2016 - enikonomia.gr
share

Deutsche Bank: Περισσότερη μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων το 2016

δημοσιεύτηκε:

Η αγορά ομολόγων θα εμφανίσει πολύ περισσότερη μεταβλητότητα, εκτιμούν οι αναλυτές της Deutsche Bank σύμφωνα με το Bloomberg.

Αφού η Fed κατάφερε να πιέσει τα κόστη δανεισμού προς τα πάνω την περασμένη εβδομάδα, οι αποδόσεις των κυβερνητικών ομολόγων μετά βίας έχουν μετακινηθεί. Τώρα οι traders εκτιμούν πως ο χαμηλός πληθωρισμός και η αργή παγκόσμια ανάπτυξη θα ενθαρρύνουν τους φορείς χάραξης πολιτικής να αυξήσουν τα επιτόκια με αργούς ρυθμούς το 2016.

Εντούτοις, ο Dominic Konstam, επικεφαλής στα επιτόκια παγκοσμίως στην Deutsche Bank, τονίζει πως η περίοδος ηρεμίας δε θα κρατήσει πολύ. Όπως προβλέπει, η Fed θα πιάσει απροετοίμαστους τους traders ομολόγων, αυξάνοντας τα επιτόκια το Μάρτιο. Αυτό ενδεχομένως θα προκαλέσει μια πιο περιορισμένη εκδοχή της έκρηξης στις αγορές που σημειώθηκε το 2013, όταν η προοπτική του τερματισμού των αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα πυροδότησε ένα απότομο sell off.

«Το ονομάζουμε ”μικρή έκρηξη”», ανέφερε ο Konstam, εξηγώντας πως «η ιδέα είναι ότι η σύσφιξη της Fed θα φανεί άκακη και έπειτα συνειδητοποιείς ότι τα επιτόκια αυξάνονται στο 1%. Αυτό είναι μεγάλη πίεση» για τις αγορές.

Η προειδοποίηση της Deutsche Bank έρχεται καθώς η προσδοκία για μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων μειώνεται. Ο δείκτης MOVE της Bank of America Merrill Lynch, ο οποίος μετρά την προβλεπόμενη μεταβλητότητα, έπεσε στο 66,02 αυτή την εβδομάδα, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδό του από το Δεκέμβριο του 2014.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.