Quantcast
Die Welt: Η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Die Welt: Η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της, την Τρίτη, αναφέρει ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προειδοποιούν την Ελλάδα σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» σημειώνουν συνεργάτες του Σόιμπλε.

 

 

Οι δηλώσεις των (ανωνύμων) στελεχών του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας περιλαμβάνονται στο άρθρο με τίτλο «Η εκλογή που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο στην Ευρώπη».

«Μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της αριστεράς» επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει στην ευρωζώνη την αστάθεια μέσω του κινδύνου μετάδοσης των επιπτώσεων της κρίσης χρέους. «Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» προειδοποιούν.

Η γερμανική εφημερίδα απηύθυνε επίσης στις ίδιες ανώνυμες πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το ερώτημα αν υπάρχει «Σχέδιο Β» του Βερολίνου για μια τέτοια εξέλιξη. «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος», ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του κ.Σόιμπλε, εννοώντας το σενάριο του Grexit, δηλαδή της εξόδου από το ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.