Quantcast
Διεθνή Χρηματιστήρια: Βουτιά 3,2% για τον Stoxx 600 και 2,6% για τον Dow Jones - enikonomia.gr
share

Διεθνή Χρηματιστήρια: Βουτιά 3,2% για τον Stoxx 600 και 2,6% για τον Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλύτερη η αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κλείνουν με απώλειες πάνω από 3% και την Wall Street να έχει σημειώσει αντίστοιχη πτώση στη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Οι Αμερικανοί επενδυτές πωλούν μαζικά μετοχές και αγοράζουν ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, με τον Dow Jones να είναι πλέον πιθανόν να κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 2 ετών.

Ο Dow υποχωρούσε στη διάρκεια της συνεδρίασης έως και 520 μονάδες ή 3,2% στις 15.579 μονάδες, ενώ πριν λίγο οι απώλειες διαμορφώνονταν στις 411 μονάδες ή 2,6%. Απώλειες 2,3% σημειώνει ο S&P 500, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον Nasdaq (1,5%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 3,2%. Πτώση 3,5% για τον γαλλικό δείκτη CAC 40 και τον βρετανικό FTSE 100, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε 2,8%.

Η πτώση των μετοχών εντάθηκε, όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε νέα χαμηλά επίπεδα 12 ετών, με την τιμή του αμερικανικού αργού να γκρεμίζεται 7,2% στα 26,41 δολάρια το βαρέλι. «Πρόκειται για μεγάλη πτώση και το κλίμα στην αγορά πετρελαίου επηρεάζει τώρα πολύ όλα τα στοιχεία ενεργητικού», δήλωσε ο γενικός διευθυντής χρηματιστηριακής εταιρείας.

Η βουτιά των τιμών πετρελαίου ώθησε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τις μετοχές των ενεργειακών εταιρειών. Ο ενεργειακός δείκτης του S&P 500 υποχωρούσε 5,1%, με τη μετοχή της Chevron να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στον Dow Jones.

Η μακρά πτώση των τιμών πετρελαίου και η νέα αβεβαιότητα για το μέγεθος της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, κινούν χαμηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια φέτος. Ο Dow έχει υποχωρήσει ήδη πάνω από 10% το 2016.

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.