Quantcast
Διεθνή Χρηματιστήρια: Κλυδωνίζονται μετά την υποτίμηση του κινεζικού γουάν - enikonomia.gr
share

Διεθνή Χρηματιστήρια: Κλυδωνίζονται μετά την υποτίμηση του κινεζικού γουάν

δημοσιεύτηκε:

Οι διεθνείς αγορές κλυδωνίζονται σήμερα από τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και τη διακοπή των κινεζικών χρηματιστηρίων μετά την πτώση τους κατά 7%. Οι επενδυτές έσπευσαν να μειώσουν τις θέσεις τους στα χρηματιστήρια, το πετρέλαιο και τα βιομηχανικά μέταλλα.

Η Wall Street ακολούθησε στην πτώση τα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστηρίου. Ο Dow Jones υποχωρεί 198 μονάδες ή 1,2% στις 16.709 μονάδες. Πτώση 1,2% σημειώνει και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,6%.

Οι πωλήσεις των μετοχών ήρθαν μετά την κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να μειώσει την ισοτιμία του γουάν κατά 0,51%, η οποία προκάλεσε ανησυχίες για τη φυγή κεφαλαίων από τη χώρα.

Οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα άρουν τον αυτόματο «κόφτη» των συναλλαγών, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της αναταραχής στα χρηματιστήριά της.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι διεθνείς αγορές θα πληγούν από περαιτέρω αστάθεια. Τα κινεζικά χρηματιστήρια σταμάτησαν τις συναλλαγές μετά από μόλις 30 λεπτά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μεγάλες απώλειες, αν και αυτές έχουν περιορισθεί κάπως.. Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε 2,4% και ο γερμανικός DAX 2,5%, υπό το βάρος της πτώσης των μετοχών των ενεργειακών εταιρειών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών πρώτων υλών.

Παρά τις μεγάλες μειώσεις, χρηματιστές της Wall Street έλεγαν ότι βλέπουν σχετική ηρεμία στις συναλλαγές.

Οι φόβοι για την Κίνα διαχύθηκαν στις αγορές εμπορευμάτων, ωθώντας την τιμή του μπρεντ να μειωθεί 1,7% στα 33,30 δολάρια το βαρέλι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.