Quantcast
Διεθνή Χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση μετά τη χθεσινή απόφαση της Fed - enikonomia.gr
share

Διεθνή Χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση μετά τη χθεσινή απόφαση της Fed

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να μην αυξήσει τα επιτόκιά της, η οποία προκάλεσε νέες ανησυχίες στους επενδυτές για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 1%, ενώ μικρότερη είναι η πτώση του S&P 500 (0,8%) και του Nasdaq (0,6%). Και οι τρεις δείκτες περιόρισαν τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 1,4%, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει μεγαλύτερη πτώση (2,7%) σε σχέση με τον γαλλικό CAC 40 (2,3%) και τον βρετανικό FTSE 100 (0,9%).

O ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2%, αν και οι αγορές στην υπόλοιπη Ασία σημείωσαν κέρδη.

Μετά από τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η Πρόεδρός της Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι τα μέλη της αποφάσισαν να πάρουν «λίγο ακόμη χρόνο για να αξιολογήσουν τις πιθανές επιπτώσεις» της πρόσφατης αναταραχής των αγορών στην αμερικανική οικονομία, πριν προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

«Η αγορά είναι απογοητευμένη, επειδή όλοι ανάμεναν ένα μήνυμα επιστροφής στη κανονικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Natixis Asset Management. «Ασφαλώς, δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο σημείο αυτό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η απόφαση της Fed δείχνει πως αυτή θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία είναι «πολύ αδύναμη».

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.