Quantcast
Διεθνή Χρηματιστήρια: Πτώση λόγω Κίνας - Απώλειες 7% για την Volkswagen - enikonomia.gr
share

Διεθνή Χρηματιστήρια: Πτώση λόγω Κίνας – Απώλειες 7% για την Volkswagen

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street, καθώς οι νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας ενίσχυσαν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ο δείκτης Dow Jones στη Νέα Υόρκη καταγράφει απώλειες 0,7% στις 16.177 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 1,2% υπό το βάρος των απωλειών των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εξορυκτικών εταιρειών. Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,3%, ενώ ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης αυξήθηκε 0,3%.

Στις περισσότερες αγορές, οι μειώσεις ήρθαν μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη των βιομηχανιών μειώθηκαν κατά 8,8% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. «Το κλίμα είναι πολύ αρνητικό», μετά τα απογοητευτικά στοιχεία, δήλωσε οικονομολόγος της Barclays στο Λονδίνο.

Η μετοχή της μεγάλης εταιρείας εμπορίας πρώτων υλών Glencore μειώθηκε πάνω από 20% σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να πλήττεται από τη βουτιά των τιμών των εμπορευμάτων.

Η μετοχή της Volkswagen μειώθηκε πάνω από 7%, εν μέσω του συνεχιζόμενου σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών ρύπων που πλήττει την εταιρεία.

Η Citigroup αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2016 και συγκεκριμένα στο 2,9% από 3,1% και έναντι 3,5% που ήταν η πρόβλεψη τον περασμένο Μάιο. Σε σημείωμά τους, οικονομολόγοι της τράπεζας αναφέρουν ότι η παγκόσμια ύφεση είναι ένας «γρήγορα αυξανόμενος και σημαντικός κίνδυνος».

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.