Quantcast
Διεθνή Χρηματιστήρια: Πτωτικά κινούνται Wall Street και ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Διεθνή Χρηματιστήρια: Πτωτικά κινούνται Wall Street και ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνται η Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη μείωση των τιμών πετρελαίου.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2%, ενώ λίγο μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν ο S&P 500 (-0,3%) και ο Nasdaq (-0,4%). Στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 1,1% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,5%, όσο και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600.

Η μείωση των τιμών πετρελαίου και η κατάσταση της κινεζικής οικονομίας έκαναν επιφυλακτικούς τους επενδυτές στις τελευταίες συνεδριάσεις, δήλωσε η επικεφαλής αναλύτρια της London Capital Group.

Η ίδια σημείωσε ότι οι χαμηλότερες τιμές των πρώτων υλών θα επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη και την καταναλωτική δαπάνη, αλλά σημείωσε ότι η μείωση των τιμών μπορεί να μην αντανακλά μόνο την ισχυροποίηση του δολαρίου και την υπερβάλλουσα προσφορά πετρελαίου. «Εάν πρόκειται για ένδειξη έλλειψης ζήτησης ή επιβράδυνσης της ανάπτυξης, τότε θα υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 2,8% στα 36,82 δολάρια το βαρέλι. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ πιθανότατα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις προσδοκίες μείωσης που είχε η αγορά.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.