Quantcast
Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, εξαιτίας των απωλειών που καταγράφουν οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών, εν μέσω ανησυχιών για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 κατέγραψαν νωρίτερα πτώση κατά 0,6%. Ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 κατέγραψε πτώση κατά 1,8%, με τη μετοχή της ισπανικής Caixabank να υποχωρεί κατά 2% μετά την προειδοποίησή της ότι αναμένει επιβάρυνση 1,25 δισεκ. ευρώ λόγω στεγαστικών δανείων. Η μετοχή της Deutsche Bank και της Credit Suisse επίσης κατέγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τον αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις τράπεζές της από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Απώλειες κατέγραφε και η μετοχή της Telecom Italia καθώς η γαλλική ανταγωνίστριά της Iliad ανακοίνωσε την είσοδό της στην ιταλική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών των επενδυτών σχετικά το Brexit βρίσκονται οι μετοχές των εταιριών ακινήτων, με τον δείκτη STOXX Europe 600 Real Estate να υποχωρεί κατά 1,1% αφού τρία από τα μεγαλύτερα βρετανικά ταμεία επενδύσεων σε ακίνητα ανέστειλαν τις συναλλαγές τους (εξαγορές μεριδίων) καθώς αυξήθηκε ο αριθμός αιτήσεων από επενδυτές για ρευστοποίηση των κεφαλαίων τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.