Quantcast
Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή πτώση τους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών ανέκαμψαν, ενώ οι επενδυτές παραμέρισαν τις ανησυχίες ότι μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούνιο θα εκτροχίαζε την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,89% πριν από λίγο, ενώ αντίστοιχη άνοδο κατέγραφαν τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης (0,79%) και του Παρισιού (0,88%).

Ο δείκτης των μεταλλευτικών εταιρειών σημείωνε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 19 κλάδων του Stoxx 600, με τη μετοχή της Anglo American να είναι στην πρώτη θέση. Οι ενεργειακές μετοχές κινούνταν, επίσης, ανοδικά, καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδο 7μήνου. Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών συνέβαλαν στην άνοδο του τραπεζικού δείκτη του Stoxx 600, με το Χρηματιστήριο της Αθήνας να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των αγορών της Δυτικής Ευρώπης.

Το ράλι των ευρωπαϊκών μετοχών, μετά τα χαμηλά επίπεδα που είχαν υποχωρήσει αυτές τον Φεβρουάριο, ανακόπηκε τον Απρίλιο, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών καθώς και ανάμεικτων εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Ο Stoxx 600 κινείται 3,7% χαμηλότερα από το πρόσφατο υψηλό επίπεδό του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.