Quantcast
Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση κατέγραφαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθυστερώντας την ανάκαμψη από τις βαριές απώλειες που προκάλεσε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit την περασμένη εβδομάδα, ενώ πτωτικά κινούνταν οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών.

Οι δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 σημείωναν πτώση κατά 0,6%. Από τις αρχές του έτους οι δύο δείκτες καταγράφουν απώλειες περίπου 10%. Ο STOXX 600 υποχωρεί κατά 7% περίπου από τις αρχές του μήνα και αναμένεται να σημειώσει τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Αύγουστο του 2015.

Οι τράπεζες ήταν ανάμεσα στις μετοχές με τις χειρότερες επιδόσεις. Οι μετοχές της Deutsche Bank και της Santander σημείωναν πτώση κατά 4% και 2,9% αντίστοιχα καθώς οι αμερικανικές τους μονάδες απέτυχαν στα τραπεζικά τεστ αντοχής στις ΗΠΑ. Η Royal Bank of Scotland, που έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% από τις 24 Ιουνίου όταν βρήκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, σημείωνε πτώση κατά 4% μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την Morgan Stanley σε “equal weight” από “overweight”.

Ο δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση κατά 11% στις 24 και τις 27 Ιουνίου, αλλά την Τρίτη και την Τετάρτη ανέκαμψε κατά 6%, χάρη στις ενδείξεις ότι οι πολιτικοί δεν βιάζονται να εκκινήσουν επίσημα τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Ωστόσο, πολλοί επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τις ευρωπαϊκές μετοχές, δεδομένης της πολιτικής αβεβαιότητας που δημιούργησε το Brexit.

«Δεν είναι η ώρα να αγοράσει κανείς ευρωπαϊκές μετοχές. Θα προτιμούσα να τοποθετήσω τα κεφάλαια μου προς τις αμερικανικές μετοχές», σχολίασε ο Αντρέας Κλένοου, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων ACIES στη Ζυρίχη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.