Quantcast
Δολάριο: Ανατιμήθηκε μετά τα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό των ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Δολάριο: Ανατιμήθηκε μετά τα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό των ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Το δολάριο ανατιμήθηκε σήμερα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, καθώς ο δομικός πληθωρισμός των ΗΠΑ – που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας – αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Σεπτέμβριο, αναζωπυρώνοντας κάποιες προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει φέτος τα επιτόκια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,5%. Η ανάκαμψή του από το χαμηλό επίπεδο 7 εβδομάδων που είχε υποχωρήσει το πρωί, περιορίσθηκε από τα απαισιόδοξα στοιχεία για τη μεταποιητική παραγωγή στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια.

Η αναπάντεχη αύξηση κατά 0,2% του δομικού πληθωρισμού σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 1,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2014 κράτησε ζωντανές τις πιθανότητες ότι ο δομικός πληθωρισμός θα φθάσει στον στόχο του 2% της Fed τους επόμενους μήνες.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,8% στα 1,1385 δολάρια, μετά τη δήλωση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι, που έδειξε τον κίνδυνο υποτίμησης του κοινού νομίσματος, που δεν είναι άλλος από την αύξηση της νομισματικής στήριξης από την ΕΚΤ λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.