Quantcast
Economist: Νίκη ΣΥΡΙΖΑ, κατάρρευση και νέες εκλογές με δημοψήφισμα για Grexit - enikonomia.gr
share

Economist: Νίκη ΣΥΡΙΖΑ, κατάρρευση και νέες εκλογές με δημοψήφισμα για Grexit

δημοσιεύτηκε:

Πιθανότητα 30% για Grexit δίνει ο Economist με ανάλυση του με τίτλο «Οι πενήντα αποχρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ» στην οποία υποθέτει με ισχυρό σενάριο ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και θα προσχωρήσει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού η οποία όμως θα έχει, όπως αναφέρει η ανάλυση, περιορισμένα περιθώρια διαπραγμάτευσης για ακραίες επιλογές.

Αν παρόλα αυτά επιλέξει η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές του προγράμματος διάσωσης θα οδηγηθεί σε σύγκρουση με τους δανειστές με ρίσκο την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ένα Grexit περιγράφει η ανάλυση θα οδηγούσε σε πτώση της νέας κυβέρνησης, ενώ μια συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές θα φέρει μια εσωτερική αμφισβήτηση από τις δεκάδες αριστερές ομάδες που συνθέτουν το συνασπισμό του κόμματος με αποτέλεσμα την διάλυση του κυβερνώντος συνασπισμού.

Σε οποιοδήποτε από τα δύο ενδεχόμενα πάντως, όπως αναφέρει στην συνέχεια η ανάλυση του Economist, η αβεβαιότητα είναι πολύ μεγάλη.

Το βασικό μας λοιπόν σενάριο αναφέρει ο Economist είναι ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει οδηγώντας σε νέες εκλογές που θα αποτελούσε ουσιαστικά ένα δημοψήφισμα για παραμονή ή έξοδο από την ευρωζώνη. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.