Quantcast
Εκκίνηση με άνοδο για τις ευρωπαϊκές μετοχές με "οδηγό" τις τράπεζες - enikonomia.gr
share

Εκκίνηση με άνοδο για τις ευρωπαϊκές μετοχές με “οδηγό” τις τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά το ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης, χάρη στον τραπεζικό κλάδο μετά το διακανονισμό στον οποίο προχώρησαν η Credit Suisse και η Deutsche Bank με τις ΗΠΑ για την υπόθεση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων και τη συμφωνία στην Ιταλία για τη διάσωση της Monte dei Paschi.

Στις 10:11 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης STOXX Europe 600 ενισχύθηκε κατά 0,1%, με τις τράπεζες να σημειώνουν άνοδο 0,4%. Η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε κατά 4%. Η τράπεζα συμφώνησε διακανονισμό 7,2 δισεκ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για την πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης πριν την οικονομική κρίση του 2008 ενώ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητούσε να της επιβληθεί σχεδόν διπλάσιο πρόστιμο.

Η Credit Suisse σημείωσε άνοδο 2% μετά από διακανονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ η RBS, που επίσης τελεί υπό έρευνα, ενισχύθηκε κατά 2,4% εν μέσω ελπίδων ότι ο τελικός διακανονισμός της ίσως είναι χαμηλότερος του αναμενόμενου. Υποαπόδοση σημείωσε η Barclays, καταγράφοντας πτώση 0,5%, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της τράπεζας για την πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων. Η τράπεζα είπε ότι αρνείται τις όποιες κατηγορίες.

Άνοδο 1,4% κατέγραψαν οι ιταλικές τράπεζες αφού η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε στη διάσωση της Monte dei Paschi, αν και η διαπραγμάτευση της μετοχής της ίδιας της τράπεζας είχε ανασταλεί.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.